Де у центрі пообідати на 20 гривень: огляд їдалень Франківська

UFRA дізналася, де в центрі Франківська вегетаріанці можуть пообідати на десять гривень, а м'ясоїди − на двадцять. 

 

«Академія»

Вул. Незалежності, 11

Графік роботи:

8.00 – 16.00

Субота, неділя  вихідні

«Ми готуємо так, аби людям було добре, – переконує заввиробництвом їдальні Галина Михайлівна. – А картопляне пюре на молоці – як вдома». Чи так це – вирішувати вам. 

Між 11 та 12 годинами двері зачиняють і обслуговують медиків − що неабияк друтає решту клієнтів,  а решту дня їдальня відкрита для всіх. Пообідати борщем, дерунами зі сметаною, десертом і чаєм можна за 22 гривні. 

Меню:

Салат «морква по-корейськи» – 2,5 грн.

Салат з буряка – 2,25 грн.

Борщ – 3,05 грн.

Картопляне пюре – 6,1 грн.

Оселедець з цибулею – 10, 35 грн.

Деруни зі сметаною – 10 грн.

Котлета куряча з гречкою – 16, 45.

Десерт «бите скло» – 7 грн.

Кава заварна – 5 грн.

Чай – 2,1 грн. (з лимоном – 3,1 грн.)

«Баскервіль»

Вул. Галицька,

Графік роботи:

Пн. – Пт. – 10.00 – 18.00

Субота, неділя – вихідні 

В обідню перерву черга тут стоїть до самих вхідних дверей. Котлети складені горою – видно, швидко розходяться. Публіка – від студентів до бабусь з онуками. Пообідати капустою з грибами, супом, сирником і чаєм коштуватиме 21 гривню. 

Меню:

Вінегрет – 4 грн.

Гречка відварна – 5 грн.

Картопля по-селянськи – 7,5 грн.

Голубці – 9 грн.

Оладки – 6 грн.

Сирник – 6,5 грн.

Капусняк – 4,5 грн.

Суп гороховий – 5 грн.

Чай  3 грн.

Компот – 3 грн.

«Галичанка»

Вул. Галицька

Графік роботи:

Пн. – пт. 8.00 – 21.00

Субота, неділя – 8.00 – 20.00

У Галичанці напівтемно, але це не псує апетиту постійним клієнтам, як і кітчевий етно-стиль в інтер’єрі. Сюди заходять пообідати, чекаючи на маршрутку біля Парку воїнів-афганців. З’істи рибної зупи, вареників та випити чаю коштуватиме 24 гривень.

Меню:

Салат вітамінний – 5,5 грн.

Салат «Олів’є» – 7,5 грн.

Суп гречаний – 6,5 грн.

Борщ зелений – 7,5 грн.

Біфштекс – 10 грн.

Сало – 7 грн.

Кава чорна – 6 грн.

Кава з молоком – 8 грн.

Чай – 4 грн.

«Галерея смаку» в університеті Данила Галицького

Вул. Коновальця, 35

Працює в години роботи університету, без обідньої перерви

Їдальня університету права імені Данила Галицького – це водночас весільна зала. В обідню перерву тут значно більше простору, аніж відвідувачів. Утім, персонал дуже привітний, а медівники у вітрині спокушають не менш за тушковану квасолю. Пообідати салатом, борщем, макаронами з котлетою та соком коштуватиме 22 гривні. 

 

«Наукове»

Вул. Низова

Графік роботи:

Пн. – Пт. – 9.00 – 17.00

Перерва – 13.00 – 13.30

Субота, неділя – вихідні 

В кафе «Науковому» можна взяти каву й сидіти на вулиці дивитися на Бастіон. Але о третій годині в будній день воно зовсім порожнє. Утім, і тут можна поїсти. Ось меню одного з днів:

Салат з капусти – 2,1 грн.

Салат з бурячків – 2,4 грн.

Котлета свинно-куряча – 6 грн.

Пиріжок з картоплею – 3 грн.

Картопляне пюре – 5,5 грн.

Борщ – 3,7 грн. 

 

«Комора»

Вул. Тичини, 7

Ця чиста й недорога їдальня за 10 хвилин до Ратуші відкрилася кілька місяців тому і порадувала стильною дерев’яною вивіскою. Але вже за кілька тижнів її виявилося мало – і з’явився яскравий борщ-банер. Утім, їдальня має приємний інтер’єр. Пообідати зеленим борщем, гречкою з курячою котлетою, узваром та десертом можна за 20 гривень.

Меню:

Салат «морква по-корейськи» – 4 грн.

Салат зі свіжої капусти – 3 грн.

Борщ – 4,5 грн.

Юшка грибна – 6,5 грн.

Рибна котлета – 8 грн.

Биточок – 6 грн.

Горохове пюре – 4 грн.

Торт «Ягідний» - 6 грн.

Кава – 5 грн.

Чай, узвар – 3 грн. 

Їдальня у підвалі корпусу Медичного університету

вул. М. Грушевського, 7

Графік роботи:

Пн. – Пт. – 8.00 – 16.00

Субота, неділя – вихідні 

Не надто жваве місце, куди краще приходити раніше, якщо хочете встигнути на гарячий обід. Пообідати борщем, смаженою рибою та компотом можна за 23 гривні.  

Меню:

Салат з капусти та сиру – 4,8 грн.

Асорті овочеве – 4 грн.

Борщ – 3,5 грн.

Каша гречана з маслом – 5,95 грн.

Картопляне пюре з маслом – 6,35 грн.

Пиріжок з картоплею – 2,6 грн.

Язик відварний – 13,95 грн.

Риба смажена – 18, 15 грн.

Млинці з сиром (тут – «блінчики з творогом») – 9,4 грн.

Компот – 1,45 грн.

«Рената» «Каравай»

Вул. Незалежності, 34

Графік роботи:

8.00 – 22.00

Перерва 15.00 – 16.00

Цей заклад працює більше на алкоголь, але поїсти тут також можна. Тут вже встигли встановити літній майданчик, але ми зафіксувати вигляд «Ренати» без нього. Пообідаєте салатом, голубцями та чаєм за 21 гривню. 

Меню: 

Салат «Пекінка з куркою» – 8 грн.

Салат бурячковий – 6,9 грн.

Картопля по-домашньому – 4,5 грн.

Голубці овочеві – 6 грн.

Деруни з сметаною – 16,5 грн

Вареники з сиром – 14 грн.

Хек смажений – 14 грн.

Капуста тушена – 5 грн.

Чай, кава еспресо – 8 грн.

Читайте також:

5 закладів східної кухні у Франківську

Тепле місце: «Букініст». Літературна кава

За базар: хто купує і продає на Центральному ринку